Skræk og advarsel

Det kan blive farligt at grave en kælder ud – altså hvis man ikke ved hvad man gør. En kælderrenovering og udgravning af kælder kræver ekspertise. Faglig viden og en forsikring hvis det alligevel går galt. Det er de færreste der har råd til at gå på casino og gamble med deres hus som indsats. En forsikring dækker ikke hvis man ved grov uagtsomhed selv er skyld i en skad – en forsikring dækker kun hvis det er et uheldigt at der sker en skade. Her er et billede af et hus hvor en ‘gør det selv mand’ har grebet sin kælderudgravning forkert an. Huset var ikke blevet funderet ordentligt før man gravede jord væk og var derfor i overhændende fare for at styrte sammen. Et sådan hus kan ikke efterfølgende reddes og huset blev derfor beordret revet ned af sikkerhedshensyn. Sådan noget er IKKE dækket af nogen forsikring så bygherren har stået tilbage uden sit hus – men stadig med en gæld til realkreditinstituttet Hvis det sker, er en personlig konkurs en realistisk udgang på projekt kælderrenovering.

Her er det også gået galt for en ‘handyman’ der ville grave dræn om sit hus. Man bør ikke grave jorden væk langs et hus uden at der er understøbt/funderet langs husmuren først. I denne uheldige situation var resultatet at den ene gavl af huset væltede ned. Heldigvis kom ingen personer til skade. MEN huset måtte efterfølgende rives helt ned. Forsikringen dækkede ikke når en husejeren ved grov uagtsomhed selv har været skyld i skaden. Resultatet kan blive en husejer der står så tilbage med et huslån, men uden noget hus. Det er sådan noget der kan føre til en livslang gæld som man aldrig kommer af med igen. Indvendige bærende vægge.

Her endnu en uheldig gør det selv mand. Indvendige bærende vægge har en funktion – nemlig at bære huset. Hvis man bare fjerner indvendige bærende vægge vil der opstå alvorlige sætningsskader på huset og eventuelle sammenstyrtninger. Det er derfor vi har professionelle ingeniører og arkitekter til at udregne hvor store bjælker der skal isættes før vi fjerner en bærende væg og lignende. I nogen situationer kan huset reddes – men det havde været meget billigere for husejeren at kontakte fagfolk fra starten.

Få et uforpligtende tilbud

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig med et uforpligtende tilbud på din opgave.

© Copyright - Kælderudgravning